..::It's Me::..

Followers

Saturday, June 21, 2008

~Reshuffle of staff & place at work~

smlm, our ceo, en wan suh kitrg pindah
coz renovation kat bgnn sblh dh siap tp byk partition
yg belum pasg lg..so, ktrg (CRU angels) kena pindah dr
tingkat plg atas ke tingkat plg bwh...

jenuh gak la nk mengangkat sgl mcm file n brg...
fuhh...mmg penat gle....
tp geram sungguh kat seorg akk ni....
org len duk cbuk angkat brg...dia leh smbg wat keje dia...
lgsg xnk tolong....
mmg selfish....

satu lg kenangan yg xleh lupa....
tgh duk si cbuk2 duk angkut brg sana...
angkut brg cni...kaki ni leh la cramp...
kat atas tangga lak tu...dh la dpn ceo...
malu siot...
tp dh nk wat camner...benda dh jadi...
bos ader gmbr ritu...tp gmbr tu kat comp ofis la plak...
nnt, bila2 ader masa, kte upload gmbr kte tgh cramp kaki...hehehe

Sunday, June 8, 2008

-Kak Hawa's wedding n Intrvw IJN-

hi bloggie,

ni nk citer, lps blk dr fraser hill ari tu, ptg tu trus g kenduri kak hawa (ex-officemate)...
best la lauk pauk kenduri tu....nk resipi boleh???hehehe...sowi arr, xder gmbr wedding tu coz ktrg ni mmg yg plg akhir dtg...nsb baik dpt gak tgk pengantin ngan baju pengantin tu...maser mkn tu, dirg dh naik tukar baju...so, xsmpt arr bergambar...

ptg tu lps blk dr kenduri khawa, n lps hantar ida n azie blk, trus g amik best fren, farah, kat komuter subang..farah n kawan dia ada intervw kat IJN as staff nurse d next day tu...amik cuti tau semata-mata nk teman dia....masa dia tgh tunggu intrvw tu, me n yusra (farah's fren), g la ronda2 kat klcc jap...
pas dirg abis intervw tu, ktrg g ronda2 kat jln tar lak...

penat tu mmg la penat but then berbaloi la coz dpt jumpa kwn lama.....hopefully dirg dpt arr keje kat ctu...


farah,
ingat belanja aku tau bila dpt gaji pertama nnt...n bila pakwe ko dpt gaji pertama pun, suh dia belanja aku tau...kuikuikui...

juz joking guys...tp ko ttp kena belanja aku gak...hahahaha

=]...Fraser Hill...[=

last week (fri-sun), ktrg one whole family ngan tokwan, tokwandi, ezzatty (cousin), including ayahsu n his fren, unc faizul, g fraser hill...sejuk gle kat sana...
ktrg g sana juz tuk bercuti releasekan tension...
ye arr, kat ctu, xder tpt yg menarik pun...x mcm cameron n genting...
lau nk relax n rest, mmg berbaloi arr g sana...
mcm2 ktrg wat kat san...jungle tracking, ronda2 kat ctu...

tp maser ktrg g, byk tpt yg tutup tuk naik taraf...
hopefully, kaw tu xdibgnkan cam genting...

biar kekal hijau n mendamaikan....n rupa2nye, ada air terjun gak kat ctu...well, sape la yg nk mandi kat ctu...
sejuk sgt2...
mmg worth it la bwk tokwan n tokwandi ke ctu....
but apa yg mmbuatkan lebih berbaloi is perjalanan nk g fraser hill tu..
mencabar gle...
ktrg lalu kot raub n bila dh smp kat smpg nk g fraser hill tu, ada tanda ckp jln tutup coz tnh runtuh...
well, lps tanya kat balai polis tu, polis tu ckp, dia xtau keadaan kat atas tu tp dia ada tgk kete turun dr atas...
he said, u guys can go but on ur own risk...
well, ktrg redah jer...
smp kat tanah runtuh tu, masa tu hujan, nasib baik gak lepas tp mmg takut gle...
lau tergelincir sipi skit confirm jatuh gaung...huhuhu...
tp xsmpt amik gmbr coz berdebar gle mase tu...

well, dh tau jln camtu, ari nk blk tu ktrg lalu jln lain (batang kali), tp yg tk best nyer,
jln cam ular sawa..pening gle..
dh mkn ubat mabuk pun, still rase nk muntah...
alhamdullillah, akhirnye ktrg smp gak kt umah...

From yesterday, we learned for today, and today we prepared for tomorrow

Because yesterday has already passed, and today surely doesn’t promise a successful day

And tomorrow will decide our future if we are prepared today!!!

Every roses has its thorn!

So remember, nobody is PERFECT…!!!