..::It's Me::..

Followers

Sunday, January 27, 2013

Baju Nikah

Semalam, saya dan Mr AA ke shah alam untuk mengambil
baju nikah kami yang dah siap.....
Tapi yang membuat saya bertambah bengang, veil saya x siap lagi okei....
Padahal saya dah hantar kain saya untuk dibuat baju ngan veil dari bulan 12 lagi...
Lepas tu, pertengahan bulan 1 saya datang lagi hantar kain Mr AA untuk dibuat baju melayu pulak..
Masa tu, baju nikah saya dah siap, tapi pekerja butik tu bagitahu,
veil saya masih belum siap....
Saya masih okei lagi masa tu sebab baju n veil saya patut siap 15/1...
Tapi masa tu belum pon 15hb....
 
So, semalam, kami pergi la untuk ambil baju nikah saya dan Mr AA....
Boleh pulak pekerja tu cakap, kain yang saya bagi tu x cukup untuk buat veil...
Apalagi, memang saya mengamuk la....
Saya bagitahu, saya dah bayar tuk baju nikah ngan veil...
Adalah kitorang bertekak sekejap kat situ...
Rupanye lebihan kain lace tu diorang dah siap letakkan dalam plastik kain perca yang nak dibuang...
Memang saya bertambah hangin kat situ...
Nasib ada Mr AA...
Dia agak cool masa tu....
Dia yang handle semuanya...sebab dia tahu, saya ni jenis baran...
Kalau dia biar saya yang handle...memang habis la orang tu kena bambu ngan saya...huhuhu
 
Pekerja lelaki tu bagitahu, yang lebihan kain lace saya tu x cukup untuk buat heavy beaded lace....
Saya tanya, kenapa masa saya mula2 bli kain tu, awak cakap cukup untuk buat veil...
Dan saya pon bukan nak veil yang heavy sangat ngan beaded...
Cukup setakat simple veil sebab hanya untuk akad nikah sahaja...
Dan kenapa, masa saya datang hantar kain baju melayu tu,
pekerja perempuan tu tak bagitahu yang kain saya xcukup untuk buat veil..
Pekerja perempuan tu cuma bagitahu yang veil saya belum siap lagi...
 
Hati saya masa tu memang dah hot sesangat...
Dah la terpaksa banyak kali datang ke butik tu...
Lepas tu pekerja yang lelaki tu bagitahu, yang diorang leh buat simple veil dari lebihan kain lace yang ada tu....
Nak jer saya sound masa tu, cakap serupa keling.....
Nasib Mr AA tenangkan saya dan suruh saya diam and let him handle the situation...
Ntah apa yang dia cakap ngan dat guy...
So, diorang agree nak buatkan veil tu dan suruh saya datang amik 15/2 nanti...
 
Selepas keluar dari butik tu...
Mr AA tetap cool dan slowly talk ngan saya....
Yang nanti kite datang balik kat butik tu bulan 2 nanti amik veil skali dengan buat kad kahwin....
Baru saya tenang skit...
Nasib juga la, tempat yang kitorang nak tempah kad kahwin tu dekat area situ jugak...
So, x ada la rasa ralat sangat....
Pandai betul Mr AA amik hati saya...hehehe
 
So, sekarang ni kiranya korang semua tahu la saya ni jenis panas baran...hahahahaha...
Memang dah banyak kali Mr AA tegur saya...
Katanye, saya ni cepat hot....
Kalau ada apa2 yang x kena, temperature trus naik....
Lepas dah pung pang pung pang marah, saya akan diam....
Masa saya diam tu la, Mr AA akan pujuk saya....Amik hati saya...
Dan magicnye, lepas tu terus saya okei....
Hahahahaha....sangat mengada-ngada okei minah seorang ni...ooopppssss
 
Pencarian cincin untuk Mr AA diteruskan lagi tapi masih menemui jalan buntu...
Tak apa...masih ada 4 bulan lagi....
Diharapkan semua urusan dipermudahkan...amin....

Thursday, January 3, 2013

Ekspedisi Mencari Cincin Lelaki

Salam readers....ari ni saya nak cerita tentang susahnya saya nak cari cincin untuk Mr AA ni...adoiyaaiii...pakcik ni sangat cerewet okei...hehe...dah berminggu-minggu kitorang pusing shopping mall..keluar masuk kedai emas esp kedai emas sri pinang...tapi still tak dapat cari gak cincin untuk Mr AA...

Yang membuatkannya bertambah susah sebab jari pakcik ni kecik...saiz 14...design2 yang ada semuanya size yang lebih besar...saya nak cari cincin perak PLD atau paladium...lelaki kan tak boleh pakai cincin yang ada saduran emas...

Setiap kali nak cari cincin pakcik ni mesti saya akan membebel...hahaha...susah sangat nak dapat...yang berkenan...saiz pulak besar...bila orang tu cakap boleh potong...tak nak pulak pakcik ni...haissshhh....bila ada saiz, design pulak tak berkenan...grrrrr...layankan ajer la my Mr AA ni...

Dah penat saya membebel...at last dia bagitahu...kalo bila majlis dah dekat sangat nanti...kalo still tak jumpa gak cincin perak paladium tu...baru leh cari cincin perak biasa...hehe...ada gak tarik pakcik ni balik kampung saya kat nun di kelantan sana....kat sana memang banyak cincin PLD ni..

Nak jer saya balik kampung tolong carikan untuk Mr AA...tapi yer la...kang tak berkenan pulak...susah la nanti...so, biarla pakcik ni cari sendiri...saya tolong bayarkan jer la...huhuhu...dengan pesanan...

"jangan mahal-mahal yer bang..."

Huhuhuhuhuhu.......

result: sampai saat post ini ditulis...masih belum berjaya nak dapatkan cincin tuk Mr AA..Ya Allah, permudahkan urusan kami...amin...

Tuesday, January 1, 2013

Selamat Tahun Baru 2013

Selamat Tahun Baru 2013 tuk semua....
Apa azam tahun baru korang??
Azam tahun lepas tercapai ker tidak?hehe
 
Alhamdulillah, kebanyakan azam saya di tahun 2012 tercapai
walaupun x kesemuanya..
Dan In Shaa Allah, jika di izinkan olehNya...
Pada tahun ini, saya akan menamatkan zaman bujang saya...ngeeee
Tak sampai 5 bulan lagi.... xoxo...
 
Banyak cabaran dan dugaan yang terpaksa saya tempuh untuk sampai
ke tahap ini...
Segala niat yang baik pasti akan direstui dan diredhai Allah...
Dan alhamdulillah, rezeki saya dan tunang pon dah makin bertambah...
 
Semoga segala urusan dan perjalanan persiapan majlis saya dan tunang
berjalan dengan lancar...Amin...
Dugaan dan adat pasangan yang ingin berkahwin...
Ada pasang dan ada surut...
 
Sebelum ini, kitorang memang x pernah bergaduh atau
bertegang urat...
Tapi bila dah dekat sangat dengan majlis...
Benda2 yang remeh pun boleh jadi 1 isu yang besar...
Tapi saya bernasib baik kerana tunang
seorang yang penyabar dan rela mengalah...
hehehe...sebab memang saya ni jenis nak menang jer....kuikui
Dan panas baran bak kata tunang saya tu la...hehe
 
Baby pon kadang2 pelik dengan perangai kakak
dan bakal abang ipar dia ni...
Kitorang ni mana pernah gaduh lama2...
Selalunya, kalau kitorang gaduh...
Kejap jer dah baik balik...
Pastu x sampai 5 minit...
Gaduh balik....Pastu baik balik...
Macam tu la selalunya...
Kadang2 sampai 5-6 kali gaduh dan baik balik dalam 1 masa...
Lepastu kitorang gelak2 balik bila kenangkan balik...
Baby selalu cakap
"korang dua ni perangai macam budak2...x padan dengan umur yang dah tua tu"
hahahaha....
 
Apa la yang saya melalut di pagi new year ni..hehe
Saya mohon doa kalian semua....
Doakan semoga saya, tunang dan keluarga dimurahkan rezeki...
Dipanjangkan umur...
Dipermudahkan segala urusan...
Diberi kesihatan yang baik...
Dan semoga hidup kami senantiasa dalam rahmat dan lindungan Allah...
Amin....


From yesterday, we learned for today, and today we prepared for tomorrow

Because yesterday has already passed, and today surely doesn’t promise a successful day

And tomorrow will decide our future if we are prepared today!!!

Every roses has its thorn!

So remember, nobody is PERFECT…!!!