..::It's Me::..

Followers

Sunday, June 6, 2010

Balik Kampung

Last week, masa wesak hari tu, sy bawa kawan2 g jalan2 kat Kuala Besut & Kota Bharu...syiok gak la tgk diorg ni shopping...
Diorg stay kat umah kasma kat Kuala Besut....
Lagipun umah nenek sy dah ramai sgt dah org...sian lak kat tokwan lau nk layan tetamu ramai2...biasa la org tua...hehehe...k la, just want to upload a few pics...








Sunday, May 23, 2010

Welcome Back!!!!

Hahaha...lau tgk tajuk cam nak tujukan pd seseorang jer...padahal nk tujukan pd diri sendiri...Welcome Back Fatin to blogging world...hahaha...lama sgt dah rasernyer berehat dr dunia blog ni....Lepas 'kisah itu', trus xder mood nk buat apa pun...kdg2 smp memaksa diri tuk buat something hatta yg pernah menjadi minat sy suatu ketika dulu....dulu, apa pun citer pasti akan di update dlm blog...tp sejak kebelakangan ni (rasenyer ada laa lam 5-6 bulan dah koot)....mood tu ilang...xtau katner...dah diusahakan nak mencari tapi still x jumpa gak...payah btul....tp alhamdulillah, rasenyer sy dah ok jika nak dibandingkan a few months before...lagipun, mmg sengaja sy bzkan diri dgn kejer d ofis tu....kuar awal pg, blk lewat mlm...blk2 umah, cukup2 waktu tuk mandi, bukak fesbuk jap tuk tgk social city la, cafe world la, tgk apa cerita2 terbaru kawan2 n tgk tv jap sambil rehatkan badan pastu trus tdo...masa tu rasa la best sbb xyah sesakkan otak nak pikir benda2 yg malas dah nak pikir tu...tapi lama2 raser cam xder life lak....so, apa yg sbnrnyer sy kena buat????hmmm, xtau la....

Lebih2 lg sy tiba2 dah jd anak tunggal lak kat dlm umah ni....adik2 sume dah g blajar jauh2....so, tinggal la sy sorang ngan ibu n ayah...lau ada adik2 leh gak ajak gaduh...hahaha....bukan gaduh yg smpai bertumbuk ke apa ke...jgn pk yg bukan2 erk...gaduh2 manja ng adik beradik...biasala tuh....ktrg ni mmg lau x cari gaduh sesama sendiri mmg x sah....tp tu la yg best sbnrnyer...bila diorg sume xder, rasa rindu lak....especially si kecik tu yg skang ni duk jauh kat kelantan ng tokwan...ibu n ayah lak, bila dah tinggal sy sorg jer kat  dlm umah ni, cam honeymoon lak...hehehe...ye la sy kan dah besar, dah boleh kawen pun (kata ibu...aik, cam suh syg kawen cepat jer...)....xkan la nak berkepit ng diorg 24 jam....hahaha...so, diorg cam honeymoon blk cam muda2 dulu masa bru kawen...

Eh...eh..pe la yg sy mengarut ni..k la, cukup la dulu smp cni..buat member2 blogger, lama sgt dah xjenguk blog2 krg....yg mana slalu singgah or ter'stop by' kat cni, jemput la dtg....insyaallah, lau ada kelapangan akan sy jenguk blog2 krg...hopefully i'm totally back...ahaksss

Tuesday, March 30, 2010

...Memories....

I still remember this date...24th December 2008....the date that has change everything for the whole year (2009)....hmmm...not the sweetest memories to remember now but it was before...before everythings went wrong....deep down inside, i'm still wish things could be working out as planned....but who am i...???i was nobody....i'm not God who makes everythings happen as He wish...but i do trust Him as He knows better....when He tested us, it means He loves us and He wants the best for us...i'm moving on and i'm praying that this year will be better than last year...InsyaAllah....

Sunday, February 21, 2010

Sepi

Salam semua....
Maaflah, saya sengaja menyepikan diri buat seketika...
Terlalu banyak yang terjadi dalam 2 bulan kebelakangan ini..
Apa yang terjadi menuntut kesabaran yang bukan sedikit...
Kekuatan yang ada tak menjamin saya kuat untuk menghadapinya...
Kisah silam yang ingin saya lupakan...hmmm....
InsyaAllah....saya mampu...

Monday, January 4, 2010

Lalat-Lalat Yg Berkenaan...!!!

Arrrrrggggghhhhhh....tensionnyer....ader lalat2 yg ganggu idup aku nih...oooo, skang dah berani nak mencabar kesabaran aku yerrr.....xper...ari ni ari lalat2 sekalian....ingat la weiiihhh...kter x selalunyer berada di atas...Allah tu Maha segalanyer...Doa orang yang dizalimi selalunyer lebih didengari...aku cuma xnak cari gaduh jerr...Ya Allah, nape la aku ni baik sgt...???dah kena pijak kepala pun, masih leh wat baik ngan lalat2 tu....lau aku nk wat jahat kat lalat2 ni, dah lama aku leh wat semudah memetik jari jerrr....tapi aku still ingat dosa pahala la weiii...masa korang akan tiba....tunggu la.....

Sunday, January 3, 2010

BBQ

Malam semalan, my neighbour wat BBQ party...juz for fun...we're invited...so, lepas maghrib, ktrg was d 1st yg arrived...hahaha...arang pun baru nk berasap jerr...bila makanan letak jer atas meja, trus i & my sister g sambar...kelaparan siott...hehehe...x senonoh btul anak dara 2 org ni...ayah pun apa lagi join skaki lerrr...

On d way to neighbour hse...cam jauh jer..padahal selang 1 umah...hehehe


Time to serang...



 Syiokk menketedarah...btul kerr???hehehe

Banyak dowh sy makan malam semalam...sampai senak perut...hehehe...dah la org yg 1 st datang dlm kul 7.30 camtu..kul 9 lebey kat situ lagi...makan...sampai org len yg baru dtg xder tpt nk makan...ktrg conquer...hehehe...nak jalan balik pun malas coz kenyang yg teramat...

 

Saturday, January 2, 2010

2009

Tahun 2009 baru jer berlalu...
Apa azam tahun baru sy yer...???
Hmm, azam tahun lepas pun ader yg belum tercapai...
Hopefully tahun ni bawak tuah buat sy..
Tahun 2009 terlalu banyak mencatat
kisah duka buat sy...
Banyak benda yg jadi...
Tapi alhamdulillah, sy masih tabah mengharunginyer...
So, sekarang ni, sy nak bukak buku baru...
Lupakan kisah2 yg x best tu...
Jadikan segalanyer sbg 1 pengajaran
agar ianyer tidak berulang lagi pada tahun ni...InsyaAllah...
(^_^)

New Zealand Vacation

Salam Tahun Baru sume...Alhamdulillah, di tahun 2010 ni, sy masih diberi peluang untuk bernafas di atas bumi yang indah ini...('',)...seperti yg dijanjikan, nk cerita sikit pengalaman pergi bercuti ni New Zealand...Kitorang pergi sana from 05/12/2009 - 19/12/2009 seramai 8 orang tuk bercuti & Ayah Su's (pakcik-adik ibu yg paling bongsu). graduation day..wow, ramainyer...Sy, tokwan, tokwanDi, Ayah Mae, Umi, Ahmad, Zatty & Elin (3 org ni cousin sy-anak Ayah Mae & umi)...Sayangnyer, ibu & ayah saya xdapat ikut sama....Lau tak, mesti lagi best...

Pakcik sy bertolak dr KK ke KL, yang lain2 sume bertolak dari KB..Cuma sy & Ahmad jer yang memang tinggal kat KL...So, kitorang gather kat KLIA...Yang lain2 dah check-in trus dr KB...just transit kat KLIA...Sy, pakcik & anak lelaki dia tu check-in kat KLIA jer....masa nk check-in tu, leh lak petugas kaunter MAS tu g delete nama salah seorang dari cousin sy...ni sume sbb dia keliru ngan kitorang nyer 1st name...kecoh lak kejap masa tu...yer la...bengang gler...tp nasib baik settle...kitorang nyer flight bertolak kul 9.30 pm 04/12/2009.


 KLIA International Gate

Sampai Auckland International Airport rasenyer dalam kul 12 tghari waktu NZ...Beza waktu 5 jam jer tapi dari ari sampai hingga waktu balik, sy blurr jer ngan masa n tarikh...huhuhu...trus lost...dari sana, ktrg kena amik 2 domestik flight dr Auckland - Wellington & Wellington - Dunedin...penat siot....sampai umah ayah su lebih kurang kul 6.30 pm waktu sana...sampai2 jer, kitorang trus kena jamu ngan daging kambing biri2 bakar, tomyam seafood , sayur gorang& desert pic sira+aiskrim yg amat best....pandai gak arr pakcik aku ni masak...sume ni dia yg masak sorang tau...

 



Percutian kali mmg best gle sbb sepanjang 2 minggu tu, mmg pack ngan aktiviti ronda2 sekitar south island ni n of course xle lupa aktiviti SHOPPING...hehehe...kitorang g melawat sekitar bandar Dunedin, Christchurch, Mount Cook, Queenstown, Te Anou, Milford Sound & macam2 tempat lagi la...yg teramat best sbb scenery dia teramat cantik sangat...bayangkan kitorang tangkap gambar hampir 4 ribu keping...kering arr poket sy nk g cuci gambar nanti...Ada gambar yg dah sy upload dlm facebook tp x byk coz malas gler bila pk byk sgt gambar yg nak kena upload...huhuhu...



University of Otago



Konvo ayahsu jatuh pd 12/12/2009...dia amik PHD in oral medicine...memang bangga sgt jadi anak sedara ayahsu tau..hehehe....K la, sebenarnyer dah ngantuk gler ni...nak tdo...zzzzzzzz

Friday, January 1, 2010

New Year's Eve

Malam new year, sy, ibu, ayah & aisyah went to gombak, umah mak ngah...plan sebenar nak g amik karipap...alang2 tu sambut new year trus kat sana...lagipun, ada 1 area kat taman permata, gombak tu leh tgk bunga api kat sekitar kawasan KL including KLCC...kat atas bukit tu mmg nampak pemandangan sekitar KL...







 Ngan adik aisyah...pehal lak mataku pejam ni..silau flash camera hp..huhuhu



 Ngan ibu & ayah



Kitorang sampai umah mak ngah pun lam kul 10 lebey dah...so, lepak2 dulu kat umah dia....10 min sblm kul 12 tu, ktrg trus g kat area bukit tu...seyesly, ramai gler orang...yg bestnyer kitorang dpt tgk lebey dari10 pertunjukan bunga api kat sekitar area KL dr atas bukit tu..syiokk gler..







Tak nampak sgt bila dalam camera hp ni...huhuhu


Lepas tu, kitrg singgah pasar malam kat area tu before heading back to Subang Jaya...on d way nk balik tu, jalam jam gler kat jalan kuching...trus patah balik g kot damansara....nasib baik kat situ x jam...sampai umah pun kat kul 2 pagi...dahsyat btul bawak family g jln sampaikan ibu dah x larat nak bukatmata dah...hehehe....

From yesterday, we learned for today, and today we prepared for tomorrow

Because yesterday has already passed, and today surely doesn’t promise a successful day

And tomorrow will decide our future if we are prepared today!!!

Every roses has its thorn!

So remember, nobody is PERFECT…!!!