..::It's Me::..

Followers

Saturday, January 2, 2010

New Zealand Vacation

Salam Tahun Baru sume...Alhamdulillah, di tahun 2010 ni, sy masih diberi peluang untuk bernafas di atas bumi yang indah ini...('',)...seperti yg dijanjikan, nk cerita sikit pengalaman pergi bercuti ni New Zealand...Kitorang pergi sana from 05/12/2009 - 19/12/2009 seramai 8 orang tuk bercuti & Ayah Su's (pakcik-adik ibu yg paling bongsu). graduation day..wow, ramainyer...Sy, tokwan, tokwanDi, Ayah Mae, Umi, Ahmad, Zatty & Elin (3 org ni cousin sy-anak Ayah Mae & umi)...Sayangnyer, ibu & ayah saya xdapat ikut sama....Lau tak, mesti lagi best...

Pakcik sy bertolak dr KK ke KL, yang lain2 sume bertolak dari KB..Cuma sy & Ahmad jer yang memang tinggal kat KL...So, kitorang gather kat KLIA...Yang lain2 dah check-in trus dr KB...just transit kat KLIA...Sy, pakcik & anak lelaki dia tu check-in kat KLIA jer....masa nk check-in tu, leh lak petugas kaunter MAS tu g delete nama salah seorang dari cousin sy...ni sume sbb dia keliru ngan kitorang nyer 1st name...kecoh lak kejap masa tu...yer la...bengang gler...tp nasib baik settle...kitorang nyer flight bertolak kul 9.30 pm 04/12/2009.


 KLIA International Gate

Sampai Auckland International Airport rasenyer dalam kul 12 tghari waktu NZ...Beza waktu 5 jam jer tapi dari ari sampai hingga waktu balik, sy blurr jer ngan masa n tarikh...huhuhu...trus lost...dari sana, ktrg kena amik 2 domestik flight dr Auckland - Wellington & Wellington - Dunedin...penat siot....sampai umah ayah su lebih kurang kul 6.30 pm waktu sana...sampai2 jer, kitorang trus kena jamu ngan daging kambing biri2 bakar, tomyam seafood , sayur gorang& desert pic sira+aiskrim yg amat best....pandai gak arr pakcik aku ni masak...sume ni dia yg masak sorang tau...

 



Percutian kali mmg best gle sbb sepanjang 2 minggu tu, mmg pack ngan aktiviti ronda2 sekitar south island ni n of course xle lupa aktiviti SHOPPING...hehehe...kitorang g melawat sekitar bandar Dunedin, Christchurch, Mount Cook, Queenstown, Te Anou, Milford Sound & macam2 tempat lagi la...yg teramat best sbb scenery dia teramat cantik sangat...bayangkan kitorang tangkap gambar hampir 4 ribu keping...kering arr poket sy nk g cuci gambar nanti...Ada gambar yg dah sy upload dlm facebook tp x byk coz malas gler bila pk byk sgt gambar yg nak kena upload...huhuhu...



University of Otago



Konvo ayahsu jatuh pd 12/12/2009...dia amik PHD in oral medicine...memang bangga sgt jadi anak sedara ayahsu tau..hehehe....K la, sebenarnyer dah ngantuk gler ni...nak tdo...zzzzzzzz

No comments:

From yesterday, we learned for today, and today we prepared for tomorrow

Because yesterday has already passed, and today surely doesn’t promise a successful day

And tomorrow will decide our future if we are prepared today!!!

Every roses has its thorn!

So remember, nobody is PERFECT…!!!