..::It's Me::..

Followers

Wednesday, December 23, 2009

Expression

Salam to all,
It's been a while since my last n3...
Last months has been a very busy month for me
As i need to settle everything before taking a long leave...
Going where???
I' took 2 weeks leave from 05/12/2009 - 20/12/2009
Going to NZ for a vacation and also for my uncle's graduation...
Back to Malaysia on 19/12/2009...
I'll story bout the vacation in my next n3...
In this n3, i juz want to express my feeling bout something...
Dunno to whom to share...


Lots of things happen to me lately...
And i'm start thinking why???
I've expected this long before...
But i kept my eyes close, shut down my ears....
Believing that it will NOT happen...
And when it does...
Its hurt...
Its totally hurt....
I'm start asking myself why is this happening to me???
What have i done to deserve this???
I don't have the answers....
And please...please...please....
I deserve an explanation....a very good one...
If you dare to tell me...
I've had enough...i've face enough trouble...
So, maybe it's time for me to look forward...
Open a new book....leave everything that irritate me for the past few months behind..
What you have to do is care for yourself, your family & your closest friends...
Don't care for others as they never really care bout you...
If they really care...this will never happens....

Saturday, November 21, 2009

Annual Dinner

On the 07 Nov 2009, ader annual dinner
Tuk staff2 PMcare...
Tema malam tu is Arabian Night...
Dasat gler la diorg ni berpakaian...
 Ader tu smp dh x kenal... 


 Wit Ksa

Wit our CEO




Ahmad Kassan




 Finalis for Best Dress for Guys


 Finalis for Best Dress for Gurlzzz...

Tuesday, November 3, 2009

♥ Fazli & Farhana♥

Ari Sabtu, sy ada attend wedding ofismate..
Fazli & Farhana
Dua2 ni kawan satu ofis...
Diorang akad nikah ari Jumaat malam lepas Maghrib...
Lepas Isyak trus bersanding n buat malam berinai...
So, ari Sabtu tu juz tuk jamuan makan tuk
Kawan2 & sedara mara tuk meraikan pengantin baru....



Cute kan si kecik tuh...hehehehe




Selamat Pengantin Baru & Semoga Berbahagia Hingga Akhir Hayat...Amin
 

Admitted

Salam All,
 Last thursday, ayah saya dimasukkan ke hospital...
Pantai Medical Centre Bangsar...
No...not that bad...
Juz kena wat surgery kat pergelangan tangan kanan...
Coz macam ada tulang yang terlebih or watever la....
I xtau la...
Ari Jumaat tu dah leh disharge dah...




So, skang ni dia tgh on mc for the whole week...
Wow, best glerrrzzz...hehehe...
Apapun, pray that his hand will get better... 


Tuesday, October 27, 2009

...????.....

Wah....sejak 2 menjak ni, sy leh jadi gler jap...
Ngan kejer nyer bertimbun2 cam apa ntah...
Ngan invoice2 yg dh dibuat direturn balik kat sy...
Maksudnyer tu kena reject ngan bos la....hahaha...
Ntah apa2 ntah...

Semalam ada budak baru masuk unit sy...
Gantikan tempat ofismate yg nk berhenti bulan 11 ni...
Sebahagian kejer2 sy akan di ambil alih oleh budak baru ni...
& sy kena amik alih kejer2 Kak Lin yg nk berhenti ni...
Ish...ish...bertambah lagi la kejer2 ku...hikhikhik..
Dah nasib badan....
Kemalasan dah di tahap maksimum...Impak maksima...hahaha

Dah la ibu ari ni kena g kursus sampai ari khamis...
Lepas tu lak ayah dijadualkan kena admit
tuk surgery kat tangan kanan dia ari khamis gak...
Tapi condition ayah x teruk sgt...
Alhamdulillah, xder la risau sgt...
Juz xtau camner nk bahagikan masa dah...
ngan kejer berlambak kat ofis...
ngan kejer kat umah lagi..
ngan tahap kemalasan yg melampau2 ni...
uishhhh....
Camner gayanyer ni????

Jamuan Hari Raya

Masa bulan syawal ari tu...
Biasala byk sgt open house and jamuan raya...
Kat ofis lak ada 2 jamuan raya...
1 yg department & another 1 company nyer...
Macam2 la ktrg makan...
Siap ada sesi bergambar2 lagi...hehehe
Tu yg paling penting...



My Unit (CRU)



Antara Staf2 Perempuan Claims Department
Macam2 gaya kan...

Sunday, October 25, 2009

Rest...

Salam bloggers....
2,3 minggu ni sy merehatkan diri buat sementara waktu
dari ber'blogging'...
Bukannyer aper...
Bz nyer skang ni sampai dah tahap dah x ada waktu dah
untuk diri sendiri...
So, masa yg terluang tu sy abiskan ngan
- tdo (feveret tuh...huhuhuh - paling penting)
- tengok wayang
- tonton dvd yg dah berkurun beli tapi x tgk2 agih.....
- kemas bilik yg ntah dah rupa aper tuh...
Tapi rasenyer bilik tu dh kembali serabut cam tuan dia gak...hehhehehe

Lagi pun, di ofis tu macam2 jadi...
lepas satu, satu benda yg jadi..
Sampai ada member yg kena resign...
InsyaAllah, jika diberi kesempatan....
Akan saya ceritakan....
Kadang2 tu malas nak pikir...
Biarlah apa pun nk jadi...
Tapi xleh gak lau x pikir...
Uishh...serabut sgt nih...

K la....nak chiow g kedai jap...
Ada barang nak kena beli...

Psst: Serabut btul dh
otakku ni...
Bila la rasernyer nak kembali
normal nih...hikhikhik

Monday, October 5, 2009

Raya Update

Salam semua....Lamanyer nk cari masa nk update pasal raya ni..hehehe...ntah apa yg bz pun xtau la....huuhuhu...sy bercuti raya selama 1 minggu...best glerzzz...ari terakhir pose tu, ktrg beramai2 bakar ayam wat ayam golek (ayam percik la)...syiokk betul...


Adik & adik ipar tgh duk bakar ayam percik tu...

Raya tahun xla best sgt sbb x sume dpt kumpul...pakcik (ayah mae) smp mlm raya...ayah su lak xdpt beraya ng ktrg tahun ni sbb tgh smbg master kat NZ...bulan 12 ni grad...family sy lak duk kg smp raya ke-2 jer...pg2 raya ke-2 tu diorg dh bertolak g Langkawi...tinggal la sy sorang (sepatutnyer) tp last2 minit adik yg bongsu tu xnk ikut lak...sbb ader geng2 dia kat umah ni...tu yg xnk ikut ibu n ayah tu...adik & adik ipar (fareez & husna) lak kena g beraya umah adik ipar kat kuantan & johor...huhuhu...kejap sgt dpt beraya ng diorg sume ni...tp xper, sbb sy still leh beraya ng tokwan tersayang...kuikuikui...



 Me & cousin (Mira)

Last day before balik, ayah mae belanja makan seafood goreng tepung kat PCB...sambil2 tu lepak2 kat pantai amik angin petang....
 



Ni baru skit jer...Petang tu ktrg melantak sesuka ati jer...hehhehe


Sy bertolak pulang ke KL pagi Jumaat...bertolak dr umah tokwan ke pasir mas / tanah merah jam 6 pg nk amik kawan...lepak2 jap...dalam kul 6.30 pg trus bertolak ke KL...langsung x jam...syiookk betul...cuma kat pekan bentong n raub jer yg jam skit...biasa la tuh....smp KL lam kul 1 ptg...

  
             Saya & adik


Yg x syioknyer....kete sy kemik sbb kawan langgar tiang kat Sunway Piramid...sedih sgt tau...huhuhu...

 
 Huhuhuhu...keteku kemik...


Petang tu gak g antar keter kat bengkel....kena la lam RM600 lebey sbb tukar bumper n mudguard baru....1st time ni Bibo ku accident...hikhikhik...tp nk wat camner...dh nasib...

 

Bibo berwajah baru...hikhikhik...ish...kepala 'mr bf' sy ni
nyibuk jer nk masuk lam gambar...interframe betul...hehhehe

Kla...dh ngantuk la plak...sejak 2 menjak ni asik ngantuk jer....nk ckp x cukup tdor...rasernyer dh terlebey....hehehehe...cukup la dulu update pasal raya...nnt bila mood berblogging ni dtg blk setelah bercuti seminggu tuk raya...akan sy update lg...ni yg mls berhenti walaupun sekejap...nk start blk punyer la mls....nk kena dptkan mood balik...
 


Thursday, September 17, 2009

SeLaMaT HaRi RaYa

Salam bloggers, Selamat Hari Raya tuk sume....Ye...ye...ari ni lepas waktu kejer kul 4.30 ptg nanti, sy akan bertolak trus ke Kelantan...huhuhu...Tak sabarnyer....Sy akan berkonvoi ngan kawan2...Family saya akan bertolak pagi esok lepas Subuh...memang dah x sabar sgt dah ni...tapi yg x tahan, jalan mesti jam nyer...ish...bila masa la jalan balik ke kelantan ni x jam..huhu..tak per la...yang penting dapat balik beraya kat kampung....hehehe...

Kawan2, jemput la beraya di rumah nenek saya di Kota Bharu....hehehe..best tau...1st day wat nasi dagang...hari ke-2, makan satay lak...pastu raya ke-3, makan roti jala cicah ngan kuah kuzi...sedap sangat..hehehe....Korang sume beraya kat mana????

K la, apapun....Selamat Hari Raya..saya mohon ampun dan maaf seandainya ada salah dan silap sepanjang perkenalan kiter...

 

Wednesday, September 16, 2009

Tahun Ke-3

Pagi ni lepas sahur n solat subuh...
sajer jer nk singgah n baca blog bloggers yang lain...
Singgah kat blog Rojak Story, bila baca pasal pembabitan dia dlm dunia blog ni...
Teringat lak kisah sy masa mula2 membabitkan diri dalam dunia blog ni...
Masa tu memang xtau apa pun pasal blog....
Adik la yg mula2 suh wat blog ni...
Asalnyer sy ader blog sendiri dlm frenster...
Tp lau dah malas tu malas gak...hehehe...
Tp masa tu rasa blog kat frenster tu x friendly sgt...
so, bila berpindah ke blogspot ni, rasa ok lak...
Saya mula start guna Blogpot iaitu tarikh entri pertama saya adlh pd 17 August 2007
Sy ni bukan la celik IT sgt...mana la reti nk ubah template....
nk ubah kod html ke apa kejadah....sume tu...
Ikut2 org jer...
Skang ni boleh la skit2...hehehehe...
ish...ish..ish...pejam celik...
pejam celik...
Rupe2nyer, blog sy ni baru masuk tahun ketiga....
Esok umor blog saya genap 2 tahun 1 bulan....hehehe
Tak sangka sangat...Dah la terlepas sambut anniversary yg ke-2...
Alahai......
Banyak gak la kisah suka duka saya yg pernah sy coretkan dulu...
Dan skang baru sy sedar, banyak gak kegunaan blog ni...
Selain drpd untuk berkongsi citer mengenai kehidupan harian...
kiter gak boleh menyampaikan info2 berguna kpd bloggers yg lain...
Banyak sgt kebaikannyer....kan...kan...kan...???
Saper yg setuju???
Cuma biasala, kesibukkan membataskan segalanyer...
Sy ni mmg kaki tido...
Jadi bila dah penat tu, jgn harap la nk layan benda lain kecuali tdo...hehehe
Walaupun kadang2 mengodam blog sy sendiri ni kdg2 wat sy lupa segalanyer...
Dan kdg2 leh menghilangkan penat  dan ketensionan sy...
Tp sy lebih memilih tuk tdo...apa la sy ni kan...hikhikhik...

Kla, apa la yg sy melalut ni....nk g bersiap tuk g kerja lak...
Arggghhhhh...Dah xder mood nk kejer dah...Tulunssss.....
 

Tuesday, September 15, 2009

Shopping Raya!!!

Wah, rasenyer baru semalam pose....skang ni tinggal bape ari lagi dah nk raya...xsabarnyer...Hati skang ni dh ader kat kg dah....dr minggu lepas lg dh post...hikhikhik...Last weekend adalah minggu last tuk shopping raya...asalnyer plan nk g masjid jamek tapi tau2 jer lar...lau g pg, ok la...tp lau dh tgh ari or ptg baru nk g....alamaknyer jam la...huhuhu...
So, last2 tukar plan g Mydin Subang jer...tu pun ya Allah, ramainyer manusia....ish..ish...ish...sumenyer wat last minit shopping...sblm tu smpt lg g amik baju yg ditempah...
Cantik tak bajuku...?hehehe
Lps tu bru shoot g Mydin...xper yg menarik di hati pun...so, juz bli brg2 keperluan skit...So, sbb brg2 yg nk dibeli xder...plan nk g 'Kabut' (Carboot) Sale kat Stadium Shah Alam...Awal2 lagi dh g tau...Gerai2 tu pun baru bukak...Jalan2 sempat gak arr rembat tudung 2,3 helai...
Mula tu ingat nk beli kat klate jer tp tau2 jer lar...kt bandar KB tu konpem jam tau....so, bli jer la kat Kabut ni...hehehe...pastu sempat gak rembat handbag..hehehe...shopping sakan...ni pun budget2 gak...sbb takut terover budget...yer la...takutnyer pas raya ni asik kena ikat perut jer...hehehe
Diorg yg lain2 tu shopping cam x ingat dunia jer...kawan2, ingat simpan skit tuk duit korang blanjer lps raya ni tau....habis duit skang...hah, nnt lps raya mkn megi jer...huhuhu...

Friday, September 11, 2009

Bantuan Diperlukan!!!

Ader sape2 x yg leh bantu sy...
tolong sy.....
Kenapa yer bila sy singgah di sesebuah blog tp ada error ni yg muncul...
contoh spt di bawah ni...
camner nk wat yer...
 

Berbuka Puasa di Surau

Semalam, ada majlis berbuka puasa di surau sek depan umah ni...
ader makcik tu wat kenduri skit sempena sambut ulang tahun cucu dia yg pertama..
makan nasi tomato lagi...pastu ader tambahan lauk yg mkcik ni masak sendiri...
lauk daging kerutuk ngan pajeri terung....
wow, marvelous...sedap...
pastu ada sorang kawan surau ibu ni bawak kerabu epal...
sedap sgt tp pedas skit..hehehe....
 
Semalam mmg hari yang teramat penat...
dah la blk dari ofis pun lambat...
sampai umah dlm kul 7...
terus bergegas bersihkan diri n menuju ke surau...
Masa solat magrib tu pun dh agak lalok skit...
dah xle nk fokus....
lepas solat baru ktrg makan...
masa tu pun sbnrnyer dh x tahan sgt...
kepala ni raser berat yg amat...
apa lagi, lepas jer mkn trus blk umah, masuk bilik n terus tdo....
isya' pun x smpt nk tunggu...
letak jer kepala kat bantal tu terus belayar ntah ke mana...hehehe
nasib baik tersedar kul 2.30 pagi tuk solat isya'...
ish...apa la sy ni kan...huhuuhu

Esok ari Sabtu, sy plan nk g jalan2 shopping raya skit tuk diri sendiri...
plan ng member2...bestnyer....

Monday, September 7, 2009

JM Beriani

Yeye...ari ni menu berbuka pose best gler...ktrg berbuka ngan nasi beriani yg disponsor oleh JM Beriani House...setiap tahun ari Nuzul Quran, JM Beriani Subang Jaya mmg dh booking untuk sponsor makanan kat surau sek depan umah ni...Apa lagi, lps bukak pose kat umah ng minum air terus g surai depan umah ni...wah....ramai gler orang...nasib baik dh minum air dulu kat umah...kena beratur lak nk amik makanan...

Ramai sgt org, malas ar nk rebut2 ni....bila smp turn lauk daging lembu dah abis...tinggal lauk ayam jer...ala,melepas arr...daging kambing bakae pun dh abis...gless cepat diorg ni....padahal beza bape saat jesss..hehehe...xpe la...xder rezeki nk makan lauk daging tu...ayam pun ayam la....

Lepas makan2 tu, terus solat maghrib berjemaah....sbb kenyang sgt kan...masa solat tu cam dah lalok skit...hehehe...nasib baik x berjalan mase tgh solat cam ibu...hehehe...

note: ibu sy tu dh bape kali dh berjalan masa tgh solat terawih...ngantuk sgt..hehehe...ish...tp sy xnh tgk arr camner sbb slalu wat 8 rakaat jer....

Shopping

Hari ni, sy telah dilanda sindrom kebosanan yg teramat sgt...dh xtau nk wat aper...ayah kejer sbb org yg kejer kat KL kan xdpt cuti...hehehe...ibu lak terpaksa kejer (wat OT-public holiday) sbb katanyer kejer dia byk sgt...biasa la...kena wat gaji tuk kakitangan awam nih...raya kan awal..mesti la diorg dpt gaji awal kan...fikir nyer fikir...last2 decide nk g JJ kat IOI....sajer ronda2..
Sempat gak rembat t-shirt n cardigan...lagipun JJ kan tgh ader sales skang ni...sbnrnyer tgh tunggu JJ Member's Card Sale sblm raya tp dia wat kat JJ IOI lak 10/09 ni....xbest la sbb kat JJ ni x byk choices berbanding kat Midvalley atau JJ Bukit Tinggi...xpe la atlest selamat duit..hehehe
Ala, esok dh start kejer blk...malasnyer....huhuhu...harapnyer tahun ni dpt la duit bonus raya...ish...apsal xdgr kabar briter lg nih pasal bonus....musykil betul.....

Addicted

Sejak 2 menjak ni sy dh addicted main game lak...
mentang2 la, bulan pose tahun ni..
cuti weekend lama skit...
mggu lps sbb hari merdeka...
mggu ni lak sbb nuzul quran...
ni la untungnyer kejer kat Selangor...
hehehe...sape yg kejer kjat KL tuh jgn jeles yer...
Skang ni tgh duk syiok main game cari2 barang tuh...
Mystery Case File-Madame Fate...
Game ni dh lama kuar tp xjmp yg full version nyer...
lama gle tunggu full version (yg free) kuar..hehehe
ader la kat setahun rasenyer...
sy baru jer habiskan game ni ptg td sebelum bukak pose..
hehehe...sempat lagi tuh...

LoVe StOrY iN hArVaRd

Masa kemas2 bilik minggu lps...jumpa vcd citer korea yg dh lama gler x tgk...best betul citer tu...maser 1st tgk citer ni mase tu kat UMS lg...masa zaman belajar dulu...ktrg mmg gler kat cter2 korea ni..

Antara yg paling sy suka "Love Story in Harvard" ...citer dia mmg best...dulu ader copy citer ni dr kawan tp sbb maser tu kan student, so budget ciput...jd ktrg kecikkan file spy byk episod leh masuk lam 1 cd...leh tgk kat laptop...

tp skang dh xle nk tgk kat tv lak sbb file x support...so, nk x nk...sy smpt arrr rembat vcd original kat speedy..ye la...skang kan dh kejer, so leh provide duit tuk bli citer2 korea nih...hehehe...


Ni summary citer ni bg yg x nah tgk ag...bli ar...x rugi tau...

Cerita ini mengisahkan pelajar cemerlang kursus perundangan, Kim Hyun Woo (watak oleh Kim Rae-Won) melanjutkan pelajaran di Universiti Harvard serta bercita-cita menjadi wakil peguam Negara Korea suatu hari nnt...Dia bertemu dgn Lee Soo in (watak oleh Kim Tae-Hee) pd hari pertamanye di Boston, Amerika. Sejak hari tersebut, jodoh medreka tidak dapat diputuskan lagi.. Hyun Woo menyangka bahawa Soo In adalah seorang pelacur. Di Universiti pula, Profesor Keynes sengaja menyusahkan Hyun Woo. Hyun Woo juga berkenalan dengan seorang pelajar Korea, Hong Jung Min (watak oleh Lee Jung-Jin) dan persaingan di antara mereka berdua mula semenjak itu... Dalam majlis orientasi, Hyun Woo bertemu semula dengan Soo In lagi...Apakah yg bakal berlaku dgn mereka berdua...???

Cepat2 ar cari citer ni...sy mmg banyak koleksi citer2 korea ni...peminat setia la katakan...hehehe...

Skang ni lak tgk duk pk nk beli ker tidak cd drama bersiri citer cina yg sgt lah best..citer tu dulu slalu main kat slot TV3 kul 6 ptg dulu2...ingat lagi maser tu masih blajar kat sek men...duk kat asrama...siap sanggup duk tunggu kat dewan tv sbb nk tgk citer ni...xyah ckp arr, bape kali nama naik kat warden sbb degil sgt...hehehe...waktu2 camtu kan dh kena get ready nk solat maghrib berjemaah kat masjid sek...nama citer tu The Legend of Condor Hero...ala, citer cam fantasi2 gitu.... citer pasal anak murid, Yang Guo yg jatuh cinta ng guru dia sendiri (x ingat pe nama guru martial arts dia)...lau ikut tradisi diorg lam citer tu...anak murid xleh jatuh cinta ng guru sndiri...mmg best sgt citer dia...

Vcd ni dh lama kuar kat pasaran tp xnh berpeluang nk beli...bila ader duit, citer tu lak xder kat speedy tuh....or bila jmp vcd tu, duit lak xder maser tuh...belum ader rezeki lg koot...lg pun, bila dh kejer ni, bz sgt...xder maser nk tgk citer2 bersiri nih...lg pun, xder kepentingan pun cuma tuk kepuasan diri sendiri...duit tu simpan jer la..mana tau nk guna tuk kecemasan...kan..hehehe

TeNgOk KeTe

Ari Sabt u ari tu teman B ng adik dia g Selayang servay keter 2nd hand...penat gak arr berpusing2 cari tpt tu...Geram sgt ng B...mula2 tu suh tunjuk jln g Jalan Ipoh...pastu bila dh smp, x jmp cari tpt keter tu...nk salah kan sy lak....eeeeiiiiii, geram btul...tp nasib baik gak la jmp tpt tu...tp tuhan jer la tau maser tu panas gler...dh la pose...kering dh raser bibir ni...hhuhuhu...sabar fatin...penat sgt...

 B ng adik dia (baju itam tuh)
Adik B nk servay keter Kenari....tgk2 tu berkenan la kat kenari hitam ni...tp manual...tgk enjin cam ok jer...apa2 hal pun, tgk loan gak....so, ritu antar dokumen suh wat loan dulu...nk tgk sama ada bank lulus or x...lps loan lulus bru ingt nk p servay kat tpt lain lak...lau ikut pkck tu...dia x kisah...dia cuma tlg uruskan hal loan jer...bila loan dh lulus, raser nk amik keter kt tpa lain pn ok jer...

Lepas tu smpt singgah Carrefour Subang jap bli brg2 yg org kim kat Avon tu...mentang2 nk raya...byk lak yg dikrim nyer...lau kirim ng duit dulu xper gak...heehehee...kopak...kopakk den...huhuhu

muka tgh penat gler....

Saturday, September 5, 2009

Telur aka Egg - PENTING!!! kene samak???




MasyaAllah....semalam masa sy dpt info pasal artikel ni di emel sy di ofis...alangkah terkejutnyer sy...tak sangka benda sebegini leh terjadi...patutla semakin banyak jenayah atau benda2 yang x elok terjadi yang dilakukan sendiri oleh umat islam...sbb ati2 kter ni dah keras, hitam sbb byk sgt makan2 benda2 yang diragui kesucian halalnyer...ish, takut betul sy skang ni makan apa2...walaupun makanan tu dimasak dirumah sekalipun, perkara2 spt ini tetap leh terjadi kerana kter terpaksa membeli bahan2 mentah ni..apa yang leh kter elakkan adalah dari membeli bahan2 ni dari kedai2 yang kter ragui kesucian halal....lagipun ini adalah untuk membantu kter untuk menaikkan peniaga2 melayu islam...wallahua'alam....

info untuk anda:


"Gambar diambil dari syarikat pengedar telur ayam, telur masin dan telur puyuh di Kg Melayu Subang.Depa ni pemborong telur dimana telur-telur tersebut dibeli dari 'farm' dan dijual semula kepada pelanggan-pelanggan 'perniagaan' iaitu restoran-restoran dan kedai-kedai runcit.

Sebab tu lah bila beli telur kita kena basuh..tapi kalau dah jadi kes macam ni kena samak jawabnya...

Dulu aku sensitif pasal kes
1. Telur tak basuh bergelumang taik ayam,ada org yg jual roti canai, or roti telur, amik dari papan terus pecahkan kat roti.Tangan dah terkena tahi ayam kering lepas tu pap..pap henyak kat roti canai yang kita nak makan..ehhh geli aku!

2. Telur dibilas-rendam pakai air satu besen sahaja...(cara salah menyucikan najis menurut feqh) Kini tambah lagi satu...

3. Telur dijilat anjing dan bergelumang
hama anjing...

Jurufoto ada menegur owner ni pasal anjing ni tak patut la melepak dengan telur-telur tu... Jawapan owner: Tarak!!! ini anjing tarak jilat itu telur, makan pun tarak... Memang la apek oi.....Masalahnya, aku nampak menatang anjing-anjing ni suka jalan hidu
sana hidu sini dan moncong hidungnya yang basah tu menyentuh setiap objek yang dihidu....memang sedap sebagai penambah perisa masakan telur.

Moral of the story
Terpulang kepada diri masing-masing, tapi sila berhati-hati dan meneliti bila nak makan kat kedai makan.Aku fed up makin hari makin banyak isu taharah
pasal kedai makan terserlah... no wonder umat Islam hari ni bukan main keras hatinya...disebabka n yang masuk ke dalam perut pun macam-macam jenis ingredient gamaknya.

Mungkin elok kita masak sendiri di rumah dengan telur-telur yang dibeli di pasaraya besar, sebab telur ni direct dari farm bukan dari pemborong.Itu pun kalau gudang depa tak guarded by canines.

AKU RASA DAH SAMPAI TAHAP SERUAN WAJIB NI, ORANG ISLAM MESTI MENGAMBIL TANGUNGJAWAB MENGELUARKAN DAN MEMPROSES MAKANAN UNTUK UMAT ISLAM, BUKAN MENGHARAPKAN ORANG LAIN PRODUCE DAN TEMPEK COP HALAL JAKIM. KITA NI SENSITIF SANGAT PASAL 'LOGO' HALAL..... KALAU YANG BUAT MAKANAN BUKAN ORANG ISLAM, APALAH HARAPANNYA.. ..

Ustaz Asraf b. Che Nor
Pemb. Hal Ehwal Islam
Ext : 2047  H/P : 012-7472707"

Tuesday, September 1, 2009

Berbuka Apa Arini

Hye sume...berbuka ng apa td?
Rini, sy berbuka d McD KFC ng member2 satu ofis...
lama sgt dh diorg tu mengidam...hehehe
Akhirnye...termakbul gak rini...
Sebenarnyer tgh ngantok yg amat nih...
xtau la nape....
byk sgt kejer kat ofis td...huhuhu
ingat nk tunggu citer CSI kat channel AXN tp cam x smpt jer...
tktnyer tv yg tgk sy nnt...hehehe...
Xder citer sbnrnyer nk citer kat cni...
tu yg merapu ntah aper ni...
kla chiow dulu....

From yesterday, we learned for today, and today we prepared for tomorrow

Because yesterday has already passed, and today surely doesn’t promise a successful day

And tomorrow will decide our future if we are prepared today!!!

Every roses has its thorn!

So remember, nobody is PERFECT…!!!