..::It's Me::..

Followers

Tuesday, December 25, 2007

Been Left Alone Again

oh no, i've been left alone again in dis hse...last wed, we all bertolak from subang to k'tan for raya haji at 4 am in d morning...konvoi 3 buah kete...sebab banjir n tanah runtuh kat gua musang, we all kena blk through t'ganu...n it took us 12 hours to arrive at our destination....it's not bcoz jln jam or banjir but too many distractions....tau2 je la bila berkonvoi ni...asik berhenti jer...pastu bila sampai kuala t'ganu, berhenti lg mkn kepok losong 007 (yg famous kat t'ganu tu)....

n then, from KT, we all lencong lak ke besut tuk mkn tgh hari kat umah keluarga umi (mak mertua pkck).....after lunch kat sana, baru we all bertolak to KB tru tok bali...quite exhausted (lama sgt duk lam kete)....

tuk raya haji ni, we all korban 1 ekor lembu...lembu tu act jinak tp masa nk ikat kaki lembu ngan tali, suddenly, dia ganas n liar sampaikan tali hidung dia leh tercabut...berdarah....it takes a while gak la tuk ikat lembu tu....masa proses nk asingkan daging tuk sedekah kat org, my mom n umi bengang sbb ayah n ayahme aka walid (hehehe) tdo keletihan kat ruang tamu umah...puas kejutkan diorg suh tolong tp diorg wat tak tau jerr....tu yg ibu n umi bengang sgt2...nasib baik la masa proses asingkan daging kpd 7 bhgn tu diorg tolong...lau x, mesti diorg bengang gle...kuikuikui...

yg bestnye, mlm tu kitorg g umah tok sedara kat pulau panjang mkn barbecue daging korban...byk sgt mknn...ish....mcm mana la bdn x naik...kejenye asik mkn jerr....kena lak skang ni cuti sekolah, ramai la yg buat mcm2 majlis, kenduri kahwin la, akikah la n mcm2 lg la...tu yg asik mkn jerrr....

tp yg nak citer sbnrnye adalah diriku ditinggalkan keseorangan sekali lagi sbb diorg sume smbg cuti smp new year...dr k'tan, diorg smbg holiday kat taiping n dr taiping bertolak g pulau pinang lak...i lak kena blk awal coz cuti xde.....ari isnin be4 krismas kena kerja, so terpaksa la blk ngan ayahsu naik firefly....lama lak tu kena tinggal sorang....smp diorg blk ari jumaat ni...tu pun rasanye ibu n ayah blk sbb d next day nk antar my bro g plkn...lau bukan sbb tu, rasenye maybe kena tinggal sorang smp nest week...bengang tul....diorg best jerr g holiday, kiter kat cni kena keje...dh xder nk wat pe masa krimas, jawabnye, i kerja la gak...at least kat off tu ramai la org skit....bukannye wat kerja sgt pun, cit cat jer lebih...hehehe...maaf bos, i mkn gaji buta hari ni....well, nk wat camne lg, nk or xnk, still kena duk sorang....tp ok la, berpesta lampu n memaksimumkan penggunaan elektrik...hehehe...cian ayah nk kena byr extra cas bulan ni...xpe la kan ayah, sekali sekala..kuikuikui...

k la...pjg sgt dh ni...think i sign off now...

No comments:

From yesterday, we learned for today, and today we prepared for tomorrow

Because yesterday has already passed, and today surely doesn’t promise a successful day

And tomorrow will decide our future if we are prepared today!!!

Every roses has its thorn!

So remember, nobody is PERFECT…!!!