..::It's Me::..

Followers

Saturday, December 15, 2012

Baju Akad Nikah

Salam to all, hari tu on saturday, sy and my mr fiance with my adek aka baby ke Jakel Shah Alam tuk servay kain for baju akad nikah.. afew weeks before that, sy n mr fiance dah servay a few places kat KL...harga2 kain tu reasonable la but tak terpikir pon nak bli lagi time tu...just servay...
 
Tapi masa kat Jakel tu...ada 1 girl ni entertain kitorang...sgt helpful..sy just cakap, my theme tuk akad nikah will be peach color...so,  dia padankan a few kain lace and lining...sori, sekeping gambar pon x captured ritu...speechless kot bila saya jumpa apa yang saya nak...saya bli kain chiffon lace with lining satin....peach color...sangat cantik kain tu...memang harga lace chiffon agak mahal...dan kitorang dapat free kain for baju melayu skali...after tawar menawar, we got samping for free..hehehe...and extra chiffon lace bout half meter for veil...ok la tu kn..


Kain ni untuk baju melayu...
 
Yang saya punya terus antar kat Kas Taylor tuk jahit...dalam bulan 1 ni dah boleh amik...and then nak hantar for beading lagi...hehehe...for baju melayu ni pon kitorang hantar kat situ jugak tp lom hantar lagi...kain tu saya buat balik dulu and there's reason behind that...hehe...nothing much actually...
 
Ok..saya stop kat sini dulu...ada benda nak buat...
 

No comments:

From yesterday, we learned for today, and today we prepared for tomorrow

Because yesterday has already passed, and today surely doesn’t promise a successful day

And tomorrow will decide our future if we are prepared today!!!

Every roses has its thorn!

So remember, nobody is PERFECT…!!!