..::It's Me::..

Followers

Sunday, December 30, 2012

MEFA

Salam to all my readers....lately ni sangat stress..kesian ng my Mr AA sebab asik jer kena marah..huhu...bukan salah dia pon...tapi saya sangat2 stress dengan kontraktor rumah ni...renovation sepatutnya siap 15 disember ritu tapi sampai sekarang kerja terbengkalai...banyak sangat kisah disebalik ni..kalau nak cerita kat blog ni memang tak akan habis punya...buat tambah sakit hati lagi ada la..kontraktor dah janji nak start balik esok..so, kiter tunggu dan lihat sajalah...dah banyak peluang kitorang bagi..ni last..kalau still mungkir janji jugak..terpaksa la melalui tindakan undang2...

Huh...kiter cerita pasal lain la...buat tambah stress jer kalau cerita pasal rumah ni...

Okei, kali ni saya nak cerita sebahagian persiapan perkahwinan kitorang...minggu ni ada festival perkahwinan kat SACC, Shah Alam..dari 28-30 disember..plan asalnya nak pergi semalam..tapi sebab Mr AA kena tolong adik dia angkat barang nak pindah rumah pulak...so, terpaksa postponed ke hari ini...

Pagi2 lagi, Mr AA dah jemput saya dengan adik saya kat rumah...kitorang breakfast dulu kat Syed Bistro...and then kena teman dia beli barang2 untuk dia niaga malam ni...lepas dah siap2 semua barang niaga tu, kena hantar barang2 basah ke rumah dia..yer la...xkan nak biarkan dalam kereta pulak...nanti busuk pulak barang2 basah tu..lepas dah siap2 kemas barang2 niaga...kitorang terus ke bandar puteri dulu ada urusan keluar masuk duit kan...kat situ..semua bank yang kitorang nak g ada kat 1 tempat...so, senang skit la urusan we olls...

Lepas dah siap semua urusan2 tu, we olls terus ke SACC...kat sini, kitorang just nak booking untuk kad kahwin jer...sebab pakej katering and pelamin semua dah ada...photographer pon dah ada..jalan punya jalan...sampai kitorang pon dah pening dengan pakej-pakej kad kahwin ni...ada yang murah tapi barang yang kitorang tak nak dalam pakej tu...so, lepas kitorang amik diorang punya harga, we olls sit down kat 1 corner and diskusi dengan Mr AA...yang mana pakej yang tak menarik, kiter slash down untuk kurangkan choices..sampai la we olls dapat narrow down sampai 2 jenis vendor...

We olls pergi kat 1 on the vendor yang kiter dah narrow down tadi...dapat la diskus dengan bos dia...dari pakej yang tertera tu, kitorang dapat lagi banyak tambahan item tapi still dengan harga yang sama..wow...saya and Mr AA terus setuju dan letak deposit rm50...

Untuk kad kahwin, bunting, tq tag, road sign dan vbox semua dah settle...next project, kitorang nak hunting for videographer pulak untuk majlis akad nikah we olls...untuk bersanding tak rungsing sebab dah masuk dalam pakej perkahwinan yang kitorang amik..next week plan nak ke festival pengantin di Setia Alam City Mall pulak...

Lepas dah bersesak-sesak dan berpening-pening (ececeh...ada ker kata ganda cantu erk...??hehehe) kat SACC, kitorang ke KAS Butik pulak untuk hantar kain Mr AA...untuk baju akad nikah Mr AA, saya pilih design baju melayu moden..ala, yang tak ada pesak tu macam baju melayu biasa tu...ala..nak tunjuk gambar pon tak ada yang boleh gambarkan...better pergi tanya kedai yang korang biasa tempah jahit la...hihihi..

Saya punya baju yang dah tempah awal sebelum ni sepatutnya siap 15 januari ni...bila tanya pasal baju ni, pekerja kat KAS butik ni bagitahu baju saya dah siap...wahhh...apa lagi...time for fitting...baju tu just nice...tak ketat..purposely memang tak nak fit sangat dengan body...yer la..baju ni untuk akad nikah...kan nak kena duduk bagai...lagipun baju ni untuk raya jugak..takot la lepas kahwin nanti tambah berat badan...almaklumlah bahagia...hahahaa....

Tapi veil tak siap lagi...akak tu ada tanya nak amik baju terus ker...mula2 tu saya cakap okei jer...tapi Mr AA tak bagi amik lagi...alasannya, rumah saya kan masih dalam proses renovation...so, dia takot la nanti ada apa2 jadi kat baju tu...lagipon saya dah tak ada wardrobe dalam bilik...buat build in wardrobe...so, wardrobe lama, saya bg mr AA...skang pon baju bergantungan merata2...ada yang dalam bakul..tak lipat pun...hahaha...

Ada betul nye alasan Mr AA ni...so, we olls decide nak amik sekali dengan baju melayu dan veil...di jangka siap 1 feb ni...wow...tak sabarnye...lepas amik baju nanti plannyer nak hantar for beading...nak buat sendiri...tapi almaklumlah masa memang tak ada...dan tangan ni bukan nyer berseni2 dengan manik bagai ni...hehehe...

Semua dah settle...time untuk mengisi perut....kitorang pon menuju la ke kedai nasi ayam pak mal kat seksyen 11 tu...mengisi perut yang dah menyanyi2 ni...lepas tu dah tak ada lencongan lagi dah...Mr AA terus hantar we olls balik ke rumah...hahaha...sangat penat.. ni pon sambil menaip sambil menguap..huhu...jangan la uolls yang baca ni pon menguap sama....hehe....

No comments:

From yesterday, we learned for today, and today we prepared for tomorrow

Because yesterday has already passed, and today surely doesn’t promise a successful day

And tomorrow will decide our future if we are prepared today!!!

Every roses has its thorn!

So remember, nobody is PERFECT…!!!