..::It's Me::..

Followers

Monday, December 10, 2012

Rindu....

Salam...ya Allah rindunyer nak menulis lg dlm blog ni...dh lama sgt tinggalkan blog kesayangan hamba ni...xtau la kenapa tiba2 perasaan nak menconteng dlm blig hilang macam tu jer...

Skang ni terpikir balik nak aktif macam dulu2...semuanye sbb blogwalking and hunting untuk my preparation for solemnization, reception and bertandang
..in shaa Allah, kalo xder aral...me n my mr fiance (mr aa) akan disatukan hujung bulan 5 next year...can't wait for the date to come...hehe..

Bila blogwalking ni...mcm2 citer n panduan sy dpt all B2B ni..so, sy pon mcm excited gak la nak share  kn serba sedikit preparation kitorg ni..hehe...

My reception xnak bt kat umah sbb ibu xnak sepahkan umah dia...ibu ckp after majlis nnt kompem xkan ada org nak tlg kemas umah...i did offer myself tp ibu ckp xde maknanye pengantin baru ni nk tolong...kompem melekat jer ng laki....hahahaha..mcm tau2 jer kan...yer la...she said...dia pon pernah muda gak dulu...ahakkkssss..so end up..kita booking dewan jer...

After dh ttpkan tarikh..sy pon mulakan tuk hunting dewan2 ni...tp xsmpt nak hunting dewan2 yg lain trus terpikir dewan mpsj puchong indah jer...1 sbb dkt dengan rumah..n another thing..kitorang akad nikah masjid terapung puchong...so..dewan tu dah memang dekat sangat dengan masjid tu and umah famili saya n rumah tunang saya...sewa pon x mahal..around 1.5k with deposit..bila saya call orang yang berkenaan tu..dia cakap booking untuk tahun 2013 hanya buka on 1st november...aishh...nak booking pon kena tggu time bukak pulak...

Pagi2 lg 1st nov tu..saya terus pergi ke dewan tu untuk booking...n to my dissappointnent...tarikh yang saya nak tu dah ada orang booking...hukhukhuk...sedey..maka..bermula lah sesi telefon menelefon my mr fiance,my daddy n also my photoghrapher (sbb dah booking awal sebelum tu lagi)..sebab akan berlaku perubahan tarikh or mungkin tempat..selepas perbincangan yang memakan masa dalam 10 min jer...maka keputusannya majlis sy di awalkan seminggu dr tarikh yg dh dipersetujui...alhamdullilah...

No comments:

From yesterday, we learned for today, and today we prepared for tomorrow

Because yesterday has already passed, and today surely doesn’t promise a successful day

And tomorrow will decide our future if we are prepared today!!!

Every roses has its thorn!

So remember, nobody is PERFECT…!!!